rotvalli.ninja

Tampereen Anarkistiliitto

Tampereen anarkistiliitto perustettiin vuonna 2015 osana maanlaajuista Alustaliittoa. Niin kauan kuin on ollut sortoa ja  epäoikeudenmukaisuutta, on ollut myös kamppailua niitä vastaan. Viimeisten 150-vuoden aikana tämän kamppailun etulinjassa ovat usein olleet anarkistit. Vaikka anarkismi on monesti jäänyt alakynteen fasismin, kapitalismin ja autoritäärisen kommunismin puristuksessa, sen peruslähtökohdat vapaus, tasa-arvo, asioihin suoraan vaikuttaminen, feminismi, antifasismi, sekä valtion- ja pakkovallan vastustus ovat edelleen ajankohtaisia.

Emme halua kantaa historiaa painolastina tai juuttua menneisyyteen. Haluamme pitää mielessä historian opetukset, mutta kehittää anarkismia niin, että se pystyy vastaamaan nykypäivän yhteiskunnallisiin haasteisiin, sekä löytämään reittejä ulos kapitalismista, kohti parempaa, nautinnollisempaa, mielekkäämpää ja ympäristön kannalta kestävää elämää. Haluamme luoda maaperää yhteiskunnalliselle vallankumoukselle.

Miksi me toimimme?

Tavoitteenamme on tasa-arvoinen ekologisesti- ja sosiaalisesti kestävä yhteiskuntajärjestys, jossa jokaisella on vapaus ja mahdollisuus mielekkääseen ja hyvään elämään. Yhteiskuntajärjestys, joka ei perustu luokka-jakoon, kansallisuuksiin tai valtioihin, vaan keskinäiseen avunantoon ja solidaarisuuteen.

Sen sijaan, että katsoisimme toimettomana sivusta, kun oma elämämme lipuu ohitsemme, haluamme rakentaa uutta maailmaa tässä ja nyt.
Kapitalismin, edustuksellisen demokratian, markkinatalouden  tai kansallisvaltioiden puitteissa emme pysty savuttamaan parempaa maailmaa. Näistä kaikkea elämää uhkaavista ideologiosta eroon päästäksemme meidän tulee toimia itse.  Meidän täytyy miettiä, minkälaista elämää me haluamme elää, ja miten me pääsemme sinne.

Meidän täytyy rakentaa yhteiskuntajärjestys, joka vastaa ihmisten ja ympäristön tarpeisiin kapitalismia paremmin. Meidän täytyy suunnitella, teoretisoida, tehdä kokeiluja, laajentaa kokeilujamme, luoda uusia yhteyksiä, verkostoitua paikallisesti ja kansainvälisesti. Toisin sanottuna meidän täytyy järjestäytyä.

Tampereen anarkistiliitto on aloite järjestäytyä.

Muutamia esimerkkejä TALlin toiminnasta

TAL järjestää joka kuukauden kolmas sunnuntai Anarkiaa & burgereita -luentosarjaa vastavirtaklubilla.

TAL osallistuu usein paikallisten mielenosoitusten ja protestien järjestämiseen

TAL on muutaman vuoden ajan pitänyt yllä kasvimaapalstaa josta jäsenet käyvät hakemassa satoa omaan käyttöön

Miten mukaan?

Miten mukaan?

Tällä hetkellä toiminta kaipaa laajentuakseen uusia ihmisiä uusine näkemyksineen ja ideoineen. Tule mukaan jo käynnissä oleviin projekteihimme tai tule tekemään jotain ihan uutta. Toimintamme on käytännössä mm. kokkailua, kasvimaanpitoa, burgereiden myymistä, kirjoittamista, oikolukemista, kääntämistä, taittamista, distron pitämistä tapahtumissa, matkustamista, kokoustamista, graafista suunnittelua, tapahtumien järjestämistä, juhlimista ja piirtämistä.

TALlin toimintaan pääsee parhaiten mukaan tulemalla TALlin tapahtumiin ja puhumalla järjestäjille tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen alustatampere@riseup.net.

Järjestämme säännöllisesti joka kuukauden 3. sunnuntai Terassi-Pub Yläkerrassa Pispalassa Anarkiaa & Burgereita luentoja.  Tämän lisäksi meillä on paljon muuta julkista ohjelmaa, joista löytää lisätietoja sekä Facebook-sivuiltamme että osoitteesta rotvalli.ninja.

Tervetuloa tapahtumiin ja toimintaan!

%d bloggaajaa tykkää tästä: