rotvalli.ninja

Solidaarisuuskutsu Kobanêsta koko maailmaan 1.-8.11.2020: Nouskaamme fasismia vastaan!

Maailman Kobanê-päivä ja Rojavan Vallankumous

1.11.2014 miljoonat ihmiset ympäri maailmaa jalkautuivat kaduille ilmaistakseen solidaarisuutensa Kobanên sankarilliselle vastarinnalle. Miljoonat naiset ja miehet, vanhat ja nuoret, kaikenlaiset edistysmieliset ihmiset, jotka edustivat eri poliittisia värejä, yhdistyneinä monimuotoisuudessaan, seisoivat päättäväisinä Rojavan ihmisten puolella ja esittivät tukensa taistelulle ISISin barbaarisia murhajengejä vastaan. Maailma pidätteli hengitystään ja seurasi tarkkaavaisesti, kun Naisten ja Kansan Puolustusjoukot (YPJ ja YPG) seisoivat pimeyden edessä ja puolustivat Kobanêssa ihmisyyttä talo talolta, katu kadulta.

ISISin julistaman kalifaatin lopun alkua merkinneen Kobanên vastarinnan myötä kansainvälinen solidaarisuuden, vastarinnan ja yhteisen kamppailun liike alkoi kasvaa. Tänä päivänä tuo liike järjestäytyy yli kaikkien rajojen, pitäen yllä Kobanên vastarinnan synnyttämää toivoa. Rojavan vallankumouksesta tuli ihmisten ja kamppailujen toivon sekä inspiraation lähde maailmanlaajuisesti, koska silloin, niinkuin nytkin, Rojavassa on muutakin puolustettavaa kuin kyseinen maa-alue, sen kaupungit tai kylät. Autonomisen Itsehallinon myötä Pohjois-Syyrian yhteisöt loivat elävän esimerkin vapaasta ja demokraattisesta tulevaisuudesta Lähi-Idässä, paikallisen despotismin ja ulkomaisen ylivallan ulkopuolella. Kaikkien alueella asuvien väestöryhmien tasavertaisen rinnakkaiselon, naisten vapautuksen, ekologisen ja tarpeisiin suuntautuvan elämäntavan ja talouden sekä ennennäkemättömän radikaalin demokratian luomalla perustalla Pohjois-Syyriassa kukoistaa vaihtoehtoinen järjestelmä kriisien ratkaisemiseksi sodan aiheuttaman kaaoksen, tuhon ja kärsimysten keskellä.

Niiden radikaalien lähestymistapojen ansiosta, joilla se on lähtenyt ratkaisemaan olemassaolevia yhteiskunnallisia ongelmia, Rojavan vallankumous loistaa jo nyt kauas Lähi-Idän ulkopuolelle. Aikana, jolloin ihmiset ympäri maailmaa etsivät uusia ratkaisuja ja tietä ulos siitä syvyydestä, johon kapitalistinen järjestelmä on ohjannut ihmiskuntaa, Koillis-Syyrian ihmiset tarjoavat hyvin käytännöllisiä vastauksia aikakautemme tärkeimpiin kysymyksiin.

Oli kyse sitten naisten surmaamisen (femicide) ja naisiin kohdistuvan väkivallan vastustamisesta, pyrkimyksistä pysäyttää käynnissä oleva tuho ja rajoittamaton ryövääminen joka kohtaa luontoamme, protestoinnista valtion suorittamia murhia tai rasistista poliisiväkivaltaa vastaan tai pyrkimyksistä pysäyttää fasismin eteneminen globaalilla tasolla – Kaikkialla maailmassa sadat tuhannet, miljoonat ihmiset lähtevät kaduille ilmaistakseen suuttumuksensa ja tyytymättömyytensä. Kaikialla maailmassa on nousemassa vastarinta sitä järjestelmää vastaan, joka on pitänyt ihmiskunnan ja luonnon ikeensä alla jo aivan liian kauan. Rojavan / Pohjois-Syyrian vallankumous saa todellisen merkityksensä vain tätä taustaa vasten.

Kaikista vastoinkäymisistä ja esteistä huolimatta, sodan ja koronapandemian aikana ihmiset rakentavat päivittäin omia vaihtoehtoisia toimintamuotojaan ja antavat käytännön todisteita siitä, että toisenlainen maailma on mahdollinen. Elämä valtiollisen sorron ja kapitalistisen riiston ulkopuolella, itsehallinnollisesti ja vapaana, on jo askel kerrallaan muodostunut eläväksi todellisuudeksi. Tällä tavoin Rojavan vallankumous Pohjois-Syyriassa ilmentää toivoa ihmisarvoisesta, oikeudenmukaisesta ja vapaasta elämästä 2000-luvun maailmassa.

Kurdistan – sota ja vastarinta

Kansojen itsehallinto on kuitenkin piikki lihassa alueen hallitsijoille ja imperialistisille voimille, jotka yrittävät muotoilla Lähi-Itää uudelleen etujensa mukaisesti. Kaikilta suunnilta tapahtuvan saarron, poliittisen ja diplomaattisen ulossulkemisen sekä laajamittaisen psykologisen sodankäynnin avulla käynnissä on tietoinen yritys suistaa vapautetut alueet ja niiden poliittinen järjestelmä kriisiin ja tätä kautta riistää niiden autonomia. Turkin fasistinen valtio, diktaattori Erdogan johtajanaan, on hyökännyt Kurdistanin vallankumousta vastaan ankarasti ja julmasti niin Turkissa, Syyriassa kuin Irakissakin.

Vuodesta 2016 lähtien Turkin miehitysarmeija on yhdessä islamististen liittolaistensa kanssa tunkeutunut toistuvasti vapautettuille alueille ja tämän jälkeen miehittänyt suuren osan Pohjois-Syyriaa aina Afrinistä Serekaniyeen asti. Turkkilaisen fasismin hyökkäykset eivät kuitenkaan rajoitu pelkästään Pohjois-Syyriaan. Ankaran hallinto iskee kaikkialle, missä ihmiset pyrkivät rakentamaan vapaata elämää omilla ehdoillaan.

Myös Irakin pohjoisosassa, Etelä-Kurdistanissa, turkkilaiset miehittäjät ovat yrittäneet saada jalansijaa monien vuosien ajan ja ovat aloittaneet laajan hyökkäyksen Heftaninin alueelle tämän vuoden kesäkuussa. Kurdistanin työväenpuolueen (PKK) sissijoukot ovat sittemmin tehneet voimakasta vastarintaa hyökkääjien pysäyttämiseksi ja Etelä-Kurdistanin alueiden puolustamiseksi.

Itseorganisoitu pakolaisleiri Makhmur Pohjois-Irakissa sekä Shengalin vuoristo, jossa jesidit ovat ottaneet elämänsä omiin käsiinsä vapauduttuaan ISISin kätyrien vallan alta ja jonne he ovat perustaneet Rojavan malliin perustuvan itsehallintojärjestelmän, on myös Turkin ilmaiskujen kohteena lähes viikoittain. Fasistisen Turkin valtion tavoite ei ole vain yhden alueen miehitys, vaan koko vallankumouksen tuhoaminen ja vapauden toivon tukahduttaminen.

Turkkilainen fasismi on maailmanlaajuinen uhka – se on kohdattava maailmanlaajuisesti

Miehityssota, jonka Turkin valtio on aloittanut alueen kansoja vastaan, tekopyhästi kutsuen sitä “taisteluksi terrorismia vastaan”, ei olisi mahdollista ilman sitä poliittista, taloudellista ja sotilaallista tukea, jota Turkki saa sen yhteistyökumppaneilta, joita ovat muun muassa NATO ja Venäjä.

Ilman ulkopuolista tukea, kuten miljardien taloudellista apua Euroopan unionilta, ilman Saksan, Italian, USA:n ja monien muiden maiden toimittamia asejärjestelmiä ja ilman poliittista legitimointia, jonka Turkin fasistinen järjestelmä saa liittolaisiltaan, sen hallinto olisi kaatunut jo kauan sitten.

Turkissa, Kurdistanissa, Syyriassa, Irakissa, Libyassa, Välimerellä ja muualla – kaikkialla kuvio on sama: Fasistinen järjestelmä, joka ei ainoastaan pidä kurdien ja Turkin kansoja vankeudessa, vaan on muodostunut yhä enemmän maailmanlaajuiseksi uhaksi ja jota vain maailmanlaajuinen tuki pitää elossa – tämänkaltaista uhkaa vastaan on myös taisteltava kansainvälisesti.

Vallankumousta vastaan käytävän sodan tukijat ja kannattajat, he jotka kerryttävät itselleen vaurautta verilöylyillä ja julmuuksilla sekä ne jotka oikeuttavat nämä ryöstöretket; nämä henkilöt istuvat turvassa kaiken takana ja hyötyvät murhaamisesta. On tullut aika nimetä nämä tapahtumien taustalla olevat henkilöt ja saattaa heidät vastuuseen teoistaan.

Maailmanlaajuisesti, paremman tulevaisuuden puolesta: Nouskaamme fasismia vastaan

Emme halua seurata sivusta, kuinka he yrittävät tukahduttaa toivomme ja siksi kutsumme kaikkia osallistumaan kansainvälisen vastarinnan viikkoon 1.-8. marraskuuta. Tiedämme, että taistelu fasismia vastaan ja toisenlaisen maailman puolesta voidaan voittaa vain yhtenäisellä taistelulla.

Osoittakaamme solidaarisuutta Rojavassa kamppaileville ihmisille jalkautumalla kaduille
1. marraskuuta, maailman Kobanê-päivänä!

Seuraavaksi, 2.-5. marraskuuta, tuokaamme yhdessä näkyviksi kamppailut ja tavoitteet jotka yhdistävät sekä motivoivat meitä globaalilla tasolla ja jotka vahvistavat yhteyttä toisiimme monimuotoisuudessa.

Lopuksi, 6.-8. marraskuuta, toteuttakaamme hajautetusti häirintä – , blokkaus – ja valtaus-toimia Turkin valtion kanssa kansainvälisellä tasolla yhteistyötä tekevien toimijoiden tiloissa.

Kutsumme siis kaikki viikon mittaiseen solidaarisuustoimintaan, viikkoon joka vahvistaa antifasistista kamppailua maailmanlaajuisesti, viikkoon jossa osoitetaan kansalaistottelemattomuutta elämänmuotoamme uhkaavaa fasistista valtaa, kapitalistista hyväksikäyttöä sekä imperialistista tuhovoimaa vastaan!

Rise Up 4 Rojava! – Rise Up against Fascism!

Solidaarisuuskutsu on käännetty Riseup4Rojava-kampanjan sivuilta.

Kommentoi

%d bloggaajaa tykkää tästä: