rotvalli.ninja

Keskustori täyttyi Black Lives Matter -mielenosoittajista

Tänään sunnuntaina Tampereen keskustorilla järjestettyyn Black Lives Matter -tukimielenosoitukseen osallistui poliisin mukaan yli 500 ihmistä, mutta mielenosoituksen annettiin kuitenkin kokoontua rauhassa.

Mielenosoituksessa vastustettiin niin suoraa kuin rakenteellistakin rasismia, joka vaikuttaa mustien ihmisten elämään paitsi Yhdysvallissa myös Suomessa. Puheissa nostettiin esiin Suomessakin tapahtuva rakenteellinen rasismi esimerkiksi poliisin etnisenä profilointina, huonompina mahdollisuuksina terveydenhoitoon, koulutukseen ja työn saantiin. Myös mediaa kritisoitiin liian lepsusta suhtautumisesta rasismiin: herttaiset henkilökuvat rasisteista mahdollistavat syrjinnän vähättelyn ja muuttavat käsitystä rasismista mielipiteeksi muiden joukossa.

%d bloggaajaa tykkää tästä: