rotvalli.ninja

George Floydin muisto- ja solidaarisuustapahtuma keräsi satoja osanottajia

Yhdysvalloissa 25.5.2020 paikalisten poliisien kuoliaaksi tukehduttamaa Georg Floydia muistettiin tänään Tampereella. Tapahtumassa kuultiin puheenvuoroja Floydin ja muiden poliisiväkivallan ja rasismin seurauksena kuolleille sekä pidettiin 8 minuutin 46 sekunnin mittainen hiljainen hetki.  Hiljaisen hetken pituus oli sama kuin Georg Floydin tukehduttaminen polvella painamalla kesti. Paikalla Keskustorin tapahtumassa oli arviolta 350 ihmistä sateisesta säästä huolimatta.

Floydin kuolema on johtanut laajoihin protesteihin Yhdysvalloissa. Poliisien toimia ja poliisiorganisaatiota on syytetty rakenteellisesta rasismista. Tummaihoiset tulevat moninkertaisesti valkoisia todennäköisemmin poliisin pysäyttämiksi, etenkin ilman syytä, ja poliisin tappamista ihmisitä huomattava osa on tummaihoisia.

Huomenna toinen mielenositus

Huomenna sunnuntaina järjestetään vielä toinen mielenosoitus, joka liittyy Georg Floydin murhan nostattamaan protestiaaltoon. Black Lives Matter -tukimielenosoituksen tarkoituksena on ilmaista tuki yhdysvalatalaiselle liikkeelle ja vastustaa poliisiväkivaltaa, rasismia ja valkoista ylivaltaa. Black Lives Matter -tukimielenosoitus järjestetään Keskustorilla klo 15.00 huomenna sunnuntaina 7.6.2020.

Tapahtuman lisätietoihin pääsee tutustumaan täällä: https://www.facebook.com/events/272837237420308/

%d bloggaajaa tykkää tästä: