rotvalli.ninja

Pam: Työntekijöiltä on viety tuoleja, koska istuminen näyttää laiskalta

Palvelualojen ammattiliitto Pam kertoo, että useilla kaupan alan työpaikoilla työntekijöiltä on viety mahdollisuus istua työtä tehdessä esimerkiksi pikakassalla tai asiakaspalvelupisteessä. Istumiskieltoa on perusteltu imagosyillä: työnantajan mielestä istuminen vaikuttaa laiskalta ja antaa asiakkaille huonon kuvan yrityksestä. Jopa raskaana olevilla on ollut vaikeuksia saada istuinta työpisteelleen.

Liian istumisen haitoista on puhuttu viime aikoina paljon, mutta myös jatkuva seisominen voi aiheuttaa ongelmia. Työntekijöillä pitäisi olla mahdollisuus vaihtaa työasentoja työpäivän aikana ja tarjolla myös tuoleja istumista varten. Myös laki edellyttää työnantajaa tarjoamaan työntekijälle mahdollisuuden levähtää istuen.

Seisominen voi aiheuttaa epäergonomisen työskentelyasennon, koska työpisteiden korkeutta voi harvoin säätää. Lyhyelle työntekijälle tämä voi tarkoittaa jatkuvaa kurottelua, pitkälle taas kumarassa oloa.

Mitä istumiskiellolle voi tehdä?

Jos työnantajasi kieltää työtuolit, ota yhteyttä työsuojeluvaltuutettuun. Kaikissa yli 10 työntekijän yrityksissä pitää olla työsuojeluvaltuutettu. Työsuojeluvaltuutettu voi vaatia asian käsittelyä työsuojelutoimikunnassa. Käsittelyssä on oltava läsnä asiantuntija, kuten fysioterapeutti arvioimassa asiaa. Jos tämä ei auta, ota yhteyttä aluehallintovirastoon ja pyydä työsuojelutarkastusta työpaikallesi ja sitä, että asia käsitellään tarkastuksella.

Jos näet asiakkaana ollessasi jossain kaupassa, ettei työntekijöillä ole mahdollisuutta istuutua, ota yhteyttä kauppaan, kysy asiasta ja kerro mielipiteesi. Voit kysyä asiasta esimerkiksi sosiaalisessa mediassa, jolloin muutkin näkevät kaupan vastauksen.

%d bloggaajaa tykkää tästä: