rotvalli.ninja

Toas suunnittelee Vanhan Domuksen uudistamista – tutustu suunnitelmiin ja kerro mielipiteesi!

Tampereen opiskelija-asuntosäätiö Toas on käynnistänyt suunnittelukilpailun Tampereen vanhimman opiskelija-asuntolan, Kalevassa sijaitsevan legendaarisen Vanhan Domuksen uudistamisesta. Suunnitelmat ovat nyt nähtävillä ja opiskelijat ja muutkin kaupunkilaiset voivat esittää niistä mielipiteitään.

Vanha Domus sijaitsee Kalevassa Väinämöisenkadun ja Joukahaisenkadun kulmassa parin kilometrin päässä Tampereen yliopiston keskustakampukselta. Domuksen alue sijaitsee lähellä tulevaa raitiotietä. Asuntola on rakennettu 1960-luvun alussa ja peruskorjattu 1980–1984. Tällä hetkellä siellä on 181 opiskelija-asuntoa.

Osassa kilpailutöistä vanhat rakennukset säilyvät ennallaan ja pihaan rakennetaan lisää, toisissa olemassa olevia rakennuksia korotetaan ja osassa paikalle rakennettaisiin kokonaan uusia taloja. Alueen on tarkoitus jatkossakin säilyä opiskelija-asuntoina ja Toasin omistuksessa.

Kilpailutyöt ovat nähtävillä ja kommentoitavissa 20.5.2020 asti osoitteessa https://toas.vanhadomus.fi/.

%d bloggaajaa tykkää tästä: