rotvalli.ninja

Sähköpyörien lainaaminen alkaa Tampereella toukokuussa

Tampereella alkaa 14.5. sähköpolkupyörien lainaamisen kokeilu. Lainattavaksi tulee erilaisia pyöriä eri tarkoituksiin: maastopyöriä, kaupunkipyöriä ja tavarapyöriä. Lainaaminen on kaupunkilaisille ilmaista.

Lainattavat sähköpyörät ovat kaivattu lisä kaupungin tarjoamiin liikkumismahdollisuuksiin. Kaupunkipyöräjärjestelmää Tampereella ei tällä hetkellä ole käytössä. Pyörän vuokrausta tarjoaa muutama yksityinen yritys, mutta esimerkiksi joukkoliikennejärjestelmän osaksi kaupunkipyöriä ei ole vielä saatu Turun ja Helsingin tapaan.

Aivan kaupunkipyörien asiaa nyt alkava lainauskokeilu ei aja. Pyöriä on tarjolla rajoitettu määrä ja niiden käyttö edellyttää etukäteisvarausta. Toisaalta laina-ajat ovat pidempiä, joten sähköpyörällä voi tehdä pidemmänkin pyöräretken.

Miten lainaaminen toimii?

Pyörän lainaaminen ei maksa itsessään mitään, mutta pyörän lainaajan pitää maksaa 60 euron panttimaksu. Kun pyörän palauttaa ehjänä ja ajoissa takaisin, panttimaksu palautetaan. Huomioi kuitenkin, että panttimaksun palauttaminen voi kestää pari viikkoa.

Pyörän voi saada lainaan korkeintaan viikoksi kerrallaan. Pyörä pitää varata etukäteen netissä osoitteessa https://www.suomenurheilupyora.fi/fillarilainaamo

Varatessa ilmoitetaan, mille ajalle pyörä lainataan. Pyörän voi noutaa ensimmäisenä lainapäivänä ja se pitää palauttaa viimeisenä päivänä kello 17 mennessä. Pyörävarauksia on olla kerrallaan korkeintaan kaksi yhdellä ihmisellä.

Pyörän voi lainata vain itselleen eli kaverille pyörää ei saa lainata. Myöskään useampaa pyörää ei voi lainata kerralla.

Lainapaikka on Suomen urheilupyörä oy Lielahdessa osoitteessa Possijärvenkatu 2.

Lisätietoja lainaamisesta osoitteessa https://www.suomenurheilupyora.fi/fillarilainaamo

%d bloggaajaa tykkää tästä: