rotvalli.ninja

PVL:n uusnatsit varautuvat mellakoimaan Itsenäisyyspäivänä: “Suojuksia kannattaa harkita”

Toimintakieltoon asetettu uusnatsijärjestö Pohjoisemainen vastarintaliike (PVL) järjestää itsenäisyyspäivänä Kohti vapautta! -mielenosoituksen. Mielenosoituksen järjestäjät kehottavat sivuillaan osallistujia varustautumaan mellakoimiseen poliisin kanssa.

PVL kehoittaa osallistujia mm. varautumaan poliisiväkivaltaan, ottamaan mukaan suojalaseja ja aurinkolaseja pippurikaasua varten, sekä ottamaan mukaan suojavarusteita.

Kuvakaappaus PVL:n ylläpitämältä Kohti vapautta -sivustolta.

Uusnatsit yrittävät kiertää toimintakieltoa järjestämällä tapahtuman “Kohti vapautta” -järjestön nimissä. Kyseessä on kuitenkin uutta nimeä ja logoa lukuunottamatta täsmälleen sama toimintakieltoon asetettu järjestö. Tämä on tiedossa myös poliisilla, mutta tähän mennessä poliisi on sallinut järjestön tapahtumat vastoin toimintakieltoa.

Tänäkin itsenäisyyspäivänä uusnatsien ja äärioikeiston tapahtumille on myös vastavoima Helsinki ilman natseja -mielenosoitus. Helsinki ilman natseja on kerta toisensa jälkeen ollut itsenäisyyspäivän isoin mielenosoitus 2000-3000 osanottajan määrällä.

Rotvalli.ninja -verkkomedia seuraa itsenäisyyspäivänä poliisin toimintaa uusnatsien suhteen: aikooko poliisi jatkaa linjaansa ja toimia kieltokannetta vastaan sallimalla natsien marssin vai pysäyttääkö poliisi marssin?

Helsinki Ilman natseja -mielenosoitus viime vuonna, sekä mielenosoituksen päätöspaikalla pidetty puhe.
Edellisvuonna PVL:n kohti vapautta mielenosoitus johti massiiviseen spontaaniin vastamielenosoitukseen, joka jahtasi natseja pitkin kallion katuja.
Ennustettiinko Simpsoneissa Helsingin poliisin suhtautumien toimintakieltoon asetetun natsijärjestön mielenosoitukseen?
%d bloggaajaa tykkää tästä: