rotvalli.ninja

Kuntien omistama Monetra-konserni haluaa korvata työntekijöiden työtä palkattomilla harjoittelijoilla

Tampereen ja kolmen muun kaupungin sekä neljän sairaanhoitopiirin omistama Monetra etsii itselleen työntekijää muun muassa palkanlaskentaan, kirjanpitoon ja laskutukseen. Muuten tavallisen oloisen ilmoituksen tekee erikoiseksi se, ettei yritys tahdo maksaa tälle palkkaa. Monetra Pirkanmaa Oy on perustettu 2018 tuottamaan julkisen sektorin tukitoimintoja, kuten henkilöstö- ja taloushallintoa.

Ilmoituksessa kerrotaan palkattomien harjoittelijoiden pääsevän ”opettelemaan oikeita ja aitoja työtehtäviä, joita vakituiset työntekijämmekin tekevät” eli tekemään samoja työitä kuin palkalliset työntekijät. Ainoa ero on, että he tekevät tätä ilman minkäänlaista korvausta. Hakijalta edellytetään kokopäiväistä työskentelyä 3–6 kuukautta.

Monetran työpaikkailmoitus palkattomasta harjoittelusta kuntarekry.fi-sivustolla.

Palkattomia työharjoitteluja perustellaan yleensä harjoittelijan jatkuvalla ohjaustarpeella, mutta ilmoituksessa ei vaikuta olevan kysymys tällaisesta, koska hakijalta toivotaan pitkällä olevia opintoja taloushallinnosta sekä asiakaspalvelutaitoja, joustavuutta ja kykyä itsenäiseen työskentelyyn. Harjoittelun palkattomuus vaikuttaa erikoiselta, kun hakijan toivotaan olevan jo alan osaaja, joka voisi olla aivan hyvin myös palkattu työntekijä.

Vertailun vuoksi kerrottakoon, että moniin yliopistokoulutuksiin sisältyy 3 kuukauden kokopäiväinen harjoittelu, josta tosin maksetaan palkkaa. Yliopistot eivät suosittele palkatonta harjoittelua. Opiskelijoilla on haasteita toimeentulonsa kanssa, kun opintorahaa on leikattu ja sen kestoa lyhennetty. Palkaton harjoittelu voi tulla kysymykseen korkeintaan jonkin yhdistyksen kohdalla.

Työpaikkapaikkailmoituksen näet täältä:

https://kuntarekry.fi/fi/tyopaikat/talous-hr-ja-palkkahallinnon-harjoittelija-palkaton-pir-02-4-19/

%d bloggaajaa tykkää tästä: