rotvalli.ninja

Turkki käyttää suomalaista suojausterästä hyökkäyksessään Pohjois-Syyriaan

Yhdysvaltalaisen uutistoimisto AP:n julkaisemassa kuvassa turkkilaisia Kipri-ajoneuvoja ajaa Akçakalessa kohti Pohjois-Syyriaa. BMC Otomotivin valmistamissa ajoneuvoissa on käytetty Suomesta saatua puolustusterästä. Suomalainen asevienti on ollut mahdollistamassa Turkin hyökkäystä Pohjois-Syyriaan.

Kuvissa näkyy myös, kuinka ajoneuvojen ajaessa kaupungin läpi ohikulkijat tervehtivät sotilaita fasistisen Harmaat sudet -terroristijärjestön käsimerkillä.

Suomen ei tule myydä mitään aseteknologiaa maihin, jotka rikkovat ihmisoikeuksia tai käyvät sotaa. Suomi on vienyt aseita Turkkiin vuosia, vaikka Turkki on pommittanut alueita Syyriassa ja Irakissa, ja vaikka siellä on selkeitä ongelmia ihmisoikeuksien toteutumisessa.

Kommentoi

%d bloggaajaa tykkää tästä: