rotvalli.ninja

Tampereella marssittiin äärioikeistoa vastaan viikonloppuna – Katso video!

Tampereella järjestettiin viikonloppuna Meidän Tampere ilman natseja -mielenosoitus. Sateisesta säästä huolimatta mielenosoitus keräsi kaduille n. 130 ihmistä.

Tamperelaiset fasismin vastustajat kerääntyivät Tullinaukiolle kolmen aikaan ja toivat paikalle banderolleja, lippuja ja kylttejä.

Osallistujat toivotettiin paikalle tervetuliaissanoin, jonka jälkeen Ella Julia esitti muutaman runon feminististä raivorunoutta. Runoesitus sai aikaan paljon aplodeja mielenosoittajien joukossa.

Tämän jälkeen mielenosoitus marssi äänekkäänä kulkueena Tampereen keskustan halki Keskustorille, johon mielenosoitus päättyi.

Samana iltana Vastavirtaklubin Terassi-Pub Yläkerrassa järjestettiin luento aiheesta Antifasismin ultrakevyt historia. Luento keräsi yläkerran täyteen ihmisiä ja mukana oli paljon mielenosoitukseen osallistuneita.

Mielenosoitus järjestettiin tarkoituksella n. kolme vuotta sen jälkeen, kun Jimi Karttunen kuoli uusnatsistisen väkivallan seuraksena 16.9.2019. Mielenosoituskutsussa peräänkuulutettiin sitä, ettei tästä seuranneella uusnatsijärjestön kiellolla ole ollut vielä käytännön vaikutusta.

Esimerkiksi Tampereen poliisi edelleen suojaa samojen natsien kokoontumisia sillä verukkeella, että nämä käyttävät järjestöstään eri nimeä. Kyseessä on kuitenkin täsmälleen sama järjestö, mitä on käsitelty perusteellisesti tässä artikkelissa.

Mielenosoituksessa painotettiinkin, miten tärkeää on järjestäytyä itse antifasistisesti ja tehdä antifasismista jälleen valtavirtaa, eikä odottaa jonkun muun tahon, kuten poliisin tai median, tekevän antifasistista työtä puolestaan.

Mielenosoituksen järjestäjinä ja koollekutsujina toimivat Tampereen anarkistiliitto, Hämeen vasemmistonuoret, Varsiverkosto ja Kurdistanin ystävät Tampere.

%d bloggaajaa tykkää tästä: