rotvalli.ninja

Tampereella luvassa järjestötoiminnan ja antifasismin täyteinen viikonloppu

Tampere tarjoilee taas tänä viikonloppuna parastaan. Lauantaina järjestetään Tampereen sosiaalifoorumi ja Mahdollisuuksien tori. Sunnuntaina on taas luvassa antifasistinen Meidän Tampere ilman natseja -mielenosoitus, sekä Anarkiaa & burgereita luento aiheesta Antifasismin ultrakevyt historia.

Sosiaalifoorumi ja Mahdollisuuksien tori palaavat Tampereen vuotuiseen ohjelmistoon vuoden tauon jälkeen. Sosiaalifoorumin ohjelma löytyy täältä.

Rotvallin kolme tärppiä Sosiaalifoorumin ohjelmistosta ovat:

 • 11.00–12.30 @ Auditorio
  Suuntana sukupuutto – ja mitä sille voi tehdä? Planeettamme on ekologisessa kriisissä – kyseessä on ennennäkemätön hätätila. Tule kuulemaan puhe, jota et unohda.
  Elokapina Tampere
 • 12.30–13.30 Työväentalo
  Ekologinen demokratia ja biokulttuuriset oikeudet: kokemuksia Intiasta ja Syyriasta
  Aasialaiset kansalaisliikkeet ovat kehittäneet uusia käsitteitä ja käytäntöjä suojellakseen monimuotoista ympäristöä ja rakentaakseen tasa-arvoista yhteiskuntaa. Tilaisuudessa kuullaan mm. Intian alkuperäiskansojen kamppailusta biokulttuuristen oikeuksiensa puolesta ja ekologisen demokratian ja tasa-arvon saavutuksista Rojavana tunnetulla alueella Syyrian pohjois- ja itäosissa.
  Siemenpuu – kansalaisliikkeiden yhteistyösäätiö
 • 14.30–15.30 @ Auditorio
  Elävä talous: toisinajattelua ja toisin tekemistä
  Elävä talous: yhteisen tulevaisuuden toimintaopas on Vastapainon kesäkuussa 2019 julkaisema teos, joka kyseenalaistaa totunnaiset käsitykset taloudesta ja sen keskeisistä ulottuvuuksista: mitä on työ, liiketoiminta, vaihto, omistaminen ja sijoittaminen? Keskustelutilaisuudessa teoksen kirjoittaja-suomentaja Eeva Talvikallio ja suomennostyöryhmän jäsen Pieta Hyvärinen tarkastelevat toimeentulon ja hyvinvoinnin turvaamisen tapojen moninaisuutta ja pohtivat mahdollisuuksia talouden toisinajatteluun ja toisin tekemiseen.
  Elävä talous -työryhmä

Mahdollisuuksien torilla on tuttuun tapaan tarjolla järjestöjen ja paikallisten toimijoiden toiminnanesittelyä. Tässä tilaisuudessa katto on tuttuun tapaan aika korkealla ja seinät leveällä. Käy tsekkaamassa ainakin Tampereen anarkistiliiton, Vapaan liikkuvuuden ja Elokapinan pöytä.

Sunnuntaina on aika suunnata Tampere ilman natseja -mielenosoitukseen, joka kokoontuu klo 15:00 Tullintorilla, ja marssii sieltä keskustan halki. Mielenosoituksella halutaan muistaa Jimi Karttusta, joka kuoli kolme vuotta sitten 16.9. 2016 uusnatsien väkivallan seurauksena.

Mielenosoituskutsussa todetaan, ettei uusnatsien ja äärioikeiston nousua voi jättää median, poliisin ja valtiovallan vastuulle, vaan tarvitaan laajapohjaista ja päättäväistä antifasistista järjestäytymistä.

Mielenosoituksen jälkeen ehtii hyvin Vastavirtaklubille, jossa alkaa klo 18:00 kesän ajan tauolla ollut Anarkiaa & burgereita -luentosarjan syksyn ensimmäinen luento aiheesta Antifasismin ultrakevyt historia. Luennon pitää Antti Rautiainen.

%d bloggaajaa tykkää tästä: