rotvalli.ninja

Valtamedian uutisoinnissa uusnatsit muuttuivat kansallismielisiksi ja oikeudessa kielletyn uusnatsijärjestön näkyvästä osallistumisesta vaietaan

Valtamedian uutsiointi Turku ilman natseja -mielenosoituksesta sekä äärioikeiston ja uusnatsien 188-kukkavirta -nimellä kulkeneesta kokoontumisesta noudatti medialle tuttua linjaa, jossa uusnatsien toiminta esitetään järjestäen maltillisempana, kuin mitä se todellisuudessa on.

Esimerkiksi YLE kutsui äärioikeiston ja uusnatsien mielenosoituksen osallistujia “kansallismielisiksi” ja “isänmaallisiksi.” Myös muissa medioissa pitäydyttiin joko äärioikeiston omissa ilmauksissa, tai puhuttiin neutraalisti mielenosoittajista tai osallistujista.

Yhdessäkään valtamedian uutisessa ei tuotu esille, että kielletty uusnatsijärjestö Pohjoismainen vastarintaliike osallistui mielenosoitukseen “Kohti vapautta” -bulvaaninsa nimellä ja toimi yhteistyössä tapahtuman järjestämisessä eräänlaisina tapahtuman järjestyksenvalvojina yhdessä Soldiers of Odin -jäjrestön kanssa. Järjestyksenvalvonta tosin tässä tapauksessa tarkoitti pönöttämistä toisel puolel jokkee Perussuomalaisten Vilhelm Junnilan pitäessa puhetta mielenosoituksessa.

Vilhelm Junnila (ps:) taustallaan Pohjoismainen Vastarintaliike ja Soldiers of Odin

Pönötystilaisuus Aurajoen rannassa ei ollut ainoa äärioikeiston mielenosoitus Turussa sunnuntaina. Tapahtuman jälkeen Perussuomalaiset nuoret kokoontuivat kauppatorille pitämään omaa tilaisuuttaan (artikkelikuva). Kuvien perusteella on vaikea sanoa varmaksi, oliko paikalle enemmän Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen uusnatseja vai Perussuomalaisia nuoria. Mistään muusta, kuin uusnatsitilaisuudesta ei voida kuitenkaan puhua, kun osanaottajien vaatteissa oli miltei poikkeuksessa erilaisia natsitunnuksia ja paikalla olijat liimailivat ympäristöön mm. hakaristitunnuksia.

Uusnatsit voivat täysin avoimesti kertoa nettisivuillaan hakeneensa yhteenottoa vastamielenosoittajien kanssa, koska media määrittelee mielenosoituksen silti “isänmaallisten muistotilaisuudeksi”

Tämä toiminta ei yllätä, mutta on huomionarvoista, että valtamediassa ei mainita sanallakaan, kun galluppeja johtavan äärioikeistolaispuolueen nuorisojärjestö harjoittaa näin avointa natsilarppaamista oikeudessa kielletyn uusnatsijärjestön jäsenten kanssa.

Tarrojen liimailua Perussuomalaisten nuorten -mielenilmauksessa. Herää kysymys, että olisiko tarran teksti osuvampi nimitys nuorisojärjestölle.

Median uutisointilinja ei ole kuitenkaan poikkeava. Satunnaisista uusnatseihin liittyvistä uutisista huolimatta valtamediassa ei kyetä käsittelemään uusnatseja ja äärioikeistoa totuudenmukaisesti.

Perussuomalaiset voivat olla avoimia natsisympatioissaan, eikä uusnatsien tarvitse peitellä hakaristitunnuksiaan. He voivat jatkossakin luottaa siihen, että median suunnalta jatkokysymyksiä ei tule. Ja että journalistit kutsuvat heitä heidän toiveidensa mukaisesti kansallismielisiksi ja isänmaalliseksi huolimatta avoimesta natsilarppauksesta.

%d bloggaajaa tykkää tästä: