rotvalli.ninja

Älä jätä Turkua natsien armoille! Ilmoittaudu mukaan mielenosoitusmatkalle!

Tampereelta järjestetään bussikyyti Turku ilman natseja mielenosoitukseen sunnuntaina 18.8.2019.

Lisätietoja mielenosoitusmatkasta löytyy bussikyydin facebookeventistä sekä Turku ilman natseja -tapahtuman sivuilta.

Bussikyyti maksaa 13 euroa ja se sisältää menopaluun. Ilmoittautumisia otetaan vastaan s-postiosoitteessa bussikyytiturkuun@riseup.net.

Perussuomalaisten natsiyhteydet alkavat olla arkipäivää

Uusnatsit ja äärioikeisto yrittävät käyttää Turun terrori-iskua keppihevosenaan ihmisvihamielisen ideologiansa levittämiseen.

Kyseessä ei kuitenkaan ole “muistotilaisuus” kuten mielenosoituksen järjestäjätaho esittää, vaan laajempi äärioikeiston kokoontuminen.

Tapahtumaan osallistui viime vuonna myös Perussuomalaisia, eikä tänäkään vuonna Perussuomalaisten johdolle ole mikään ongelma, että heidän jäsenensä osallistuvat natsien tapahtumaan. STT:lle antamassaan kommentissa Jussi Halla-Aho totesi pitävänsä ihan hyvänä sitä, että Perussuomalaisten kansanedustaja Vilhelm Junnila käy pitämässä tapahtumassa puheenvuoron.

Vilhem Junnila ei ole edes eduskuntavaalikampajansa aikana peitellyt natsisympatioitaan, eikä siksi ole mikään ihme, että hän pitää puheenvuoron natsitapahtumassa.

Hetki ennen viimevuotista “muistotilaisuutta” mielenosoituksen osallistujat tekivät yhdessä natsitervehdyksiä Turun oikeustalon edessä

Kuluneen kesän aikana on käynyt selväksi, että Perussuomalaiset on äärioikeistolainen puolue, jonka jäsenistössä on johtoa myöten voimakkaita natsi- ja fasismisympatioita. Ongelmaksi on noussut pikemminkin suomalaisen median hampaattomuus, mitä tulee natsien haastamiseen. Perussuomalaiset voivat osallistua natsien tapahtumiin, antaa suoraa hyväksyntää natsien toiminnalle ilman, että heitä pyrittäisiin varsinaisesti haastamaan mediassa. Sen sijaan, että media tekisi työnsä, se antaa Perussuomalaisten jatkuvasti itse määritellä julkisuuskuvansa mielensä mukaan.

Viime vuonna 188-kukkavirtamielenosoitusta johtivat uusnatsijärjestö PVL:n jäsenet yhdessä Terhi Kiemungin kanssa.

Yksi olennainen kanava, jonka kautta Perussuomalaisten jäsenet ovat solmineet yhteyksiä väkivaltaisiin uusnatseihin, on Kansallismielisten liittouma -nimellä toimiva järjestö, jonka kesäleiristä nousi aikaisemmin kohu.

On hälyttävää, että Suomessa ollaan tilanteessa, jossa galluppeja johtavan puolueen puheenjohtaja voi avoimesti todeta natsitapahtumiin osallistumisen olevan hyvä asia, ilman että siitä nousee varsinaisesti minkäänlaista kohua.

Turku ilman natseja -mielenosoituksen järjestäjät kirjoittavat “muistotapahtuman” järjestäjistä näin:

Kansallismielisten liittouma on kesällä 2017 perustettu äärioikeistolainen koalitio, joka kokoaa yhteen toimijoita Perussuomalaisista Pohjoismaiseen vastarintaliikkeeseen (PVL). Turussa 18. elokuuta 2019 järjestettävä 188-mielenosoitus kerää toistamiseen eri puolilta Suomea Turun kaduille PVL:n uusnatseja ja muuta äärioikeistoa. Tapahtuma on toisinto elokuulta 2018, jolloin sittemmin väliaikaiseen toimintakieltoon asetettu PVL marssi ensin omassa kansallissosialistisessa mielenosoituksessaan ja osallistui sen jälkeen 188-Kukkavirran käytännön järjestelyihin ja kulkueeseen. Kansallismielinen liittouma pääsi vastikään otsikoihin järjestettyään leirin, jonne osallistui myös PVL:n Suomen johtaja Antti Niemi. Leirillä muun muassa käytettiin vasemmistolaisten poliitikkojen kuvia maalitauluina ampumaharjoituksissa. Näitä “kansallismielisten” verkostointiin ja toiminnan koordinoimiseen tarkoitettuja leirejä on järjestetty jo neljä kertaa.

Kansallismielinen liittouma ja PVL pyrkivät siis toistamiseen hyödyntämään Turun puukotuksen vuosipäivää oman vihamielisen ja väkivaltaisen sanomansa levittämiseen. Kunnioitamme tragedian uhreja ja heidän läheisiään ja haluamme samalla viestiä, että natsismi ja jihadismi ovat saman kolikon kääntöpuolia: kummatkin ideologiat pyrkivät tuhoamaan vapaan ja demokraattisen yhteiskunnan keinoja kaihtamatta ja ihmishenkiä säästämättä.

Rasistisille ja väkivaltaisille kansallissosialistiselle järjestölle tai niiden pyrkimyksille ei ole tilaa Turussa, Suomessa tai maailmassa. Turku ilman natseja mielenosoitus on avoin kaikille, jotka vastustavat rasismia ja fasismia ja haluavat rakentaa oikeudenmukaisempaa, tasa-arvoisempaa ja vapaampaa maailmaa

Turku ilman natseja
%d bloggaajaa tykkää tästä: