rotvalli.ninja

Turussa järjestetään natsien vastainen marssi 18.8. – ennakkoilmoittautumisia bussikyytiin otetaan jo vastaan

Turku ilman natseja mielenosoitus järjestetään Turussa sunnuntaina 18.8.2019 protestina äärioikeistolaisen Kansallismielisten liittouman samana päivänä olevaa Kukkavirta-188 -mielenosoitusta vastaan. Mielenosoituksen tarkempi aika ja ohjelma ilmoitetaan myöhemmin.

Tapahtuma facebookissa.

Mediassa ryöpytetty natsien ja äärioikeiston yhteistyötaho Kansallismielisten liittouma on ilmoittanut järjestävänsä jälleen Turussa terrori-iskun muistoa häpäisevän tapahtuman, jolla järjestö yrittää kerätä itselleen kannatusta.

Edellisenä vuonna tapahtuma vielä meni ennakkoon mediassa läpi vilpittömästi terrori-iskun muistoa kunnioittavana tapahtumana, vaikka antifasistiset järjestöt ja etenkin varisverkosto tiedottivat ennen tapahtumaa, mistä siinä on oikeasti kyse. Kuten vastamielenosoituksen järjestäjät kirjoittavat:

Kansallismielinen liittouma ja PVL pyrkivät siis toistamiseen hyödyntämään Turun puukotuksen vuosipäivää oman vihamielisen ja väkivaltaisen sanomansa levittämiseen. Kunnioitamme tragedian uhreja ja heidän läheisiään ja haluamme samalla viestiä, että natsismi ja jihadismi ovat saman kolikon kääntöpuolia: kummatkin ideologiat pyrkivät tuhoamaan vapaan ja demokraattisen yhteiskunnan keinoja kaihtamatta ja ihmishenkiä säästämättä.

Turku ilman natseja

Edellisenä vuonna tapahtumaa edelsi Sieg heil -tervehdykset oikeustalon edessä, jonka jälkeen sittemmin kielletty uusnatsijärjestö Pohjoismaalainen vastarintaliike johdatti tapahtumaan tulleet natsit, heidän tukijansa ja tapahtumaan ilman parempaa tietoa eksyneet osallistujat Aurajoen rantaan laskemaan kukkia.

Tapahtuman järjestäjätaho Kansallismielisten liittouma on tänä kesänä ollut otsikoissa, kun kävi ilmi, että heidän leirillä harjoiteltiin ampumista ja maalitauluina oli vasemmistopoliitikoiden kuvia.

Tällä kertaa tuskin kenellekään on epäselvää, mistä natsien järjestämässä tapahtumassa on oikeasti kyse.

Turussa järjestetään tänä vuonna taas vastamielenosoitus natsien tapahtumalle. Viime vuonna vastamielenosoitukseen otti osaa yli 1000 ihmistä ja tänä vuonna on odotettavissa vielä enemmän väkeä.

Tapahtumaan on mahdollista päästä myös ainakin Tampereelta ja tiettävästi Helsingistä järjestetyillä bussikyydeillä.

Tampereen bussikyytien ennakkoilmoittautumisia otetaan jo vastaan sähköpostiosoitteessa bussikyytiturkuun@riseup.net.

Bussikyydistä tulee tarkempaa tietoa myöhemmin ja hinta on arviolta alle 15e per henkilö ja sisältää edestakaisen bussikuljetuksen Tampereelta Turkuun ja takaisin sunnuntaina 18.8.

%d bloggaajaa tykkää tästä: