rotvalli.ninja

Ei sotaa Pohjois-Syyriaan! Toimintakutsu Turkin miehityssuunnitelmia vastaan

Julkaisemme käännetyn version Riseup4Rojava kollektiivin ja Rojavan kansainvälisen kommuunin julkaisemasta toimintakutsusta. Turkin hallinto valmistelee hyökkäystä Pohjois-Syyriaan, ja uhkaa välittömästi Rojavan monietnisen ja moniuskontoisen yhteiskuntakokeilun jatkuvuutta. Miehityssuunnitelmat ovat osa laajempia Turkin taktisia toimia Lähi-Idässä ja meidän täytyy osoittaa solidaarisuuttamme ja tukea Rojavaa!

Rojavan kansainvälinen kommuuni sekä kansainvälinen kampanja Riseup4Rojava kutsuu teidät kaikki maailmanlaajuiseen mobilisaatioon Turkin invaasio Pohjois-Syyriaan vastaan: Jos H-hetki, eli Turkin invaasio, saapuu: jalkautukaa kaduille, toimikaa, vallatkaa, häiritkää ja blokatkaa!

Kutsu

Seitsemän vuotta sitten alkoi vallankumous Rojavassa, jonka tarkoituksena oli muuttaa radikaalisti miljoonien ihmisten elämää. Kurdit vapauttivat itsensä Assadin hallinnon diktatuurista, ja alkoivat järjestäytyä itsehallinnollisin neuvostoin, kommuunein ja osuuskunnin. Etenkin naisten autonomisesta järjestäytymisestä tuli yksi sosiaalisen vallankumouksen ajavista voimista.

ISIS:iä vastaan käydyn kamppailun aikana kehittyi ainutlaatuinen monietninen ja moniuskontoinen projekti, joka tänä päivänä takaa miljoonien kurdien, arabien ja kristittyjen yhteiselon. Pohjois-Syyrian Demokraattinen Federaatio on uniikki esimerkki siitä, miltä demokraattinen ja rauhaisa Lähi-Itä voisi näyttää. Tämän takia se onkin ollut piikki sekä alueellisten valtojen että imperialististen valtioiden lihassa.

Viime päivien aikana Pohjois-Syyrian Demokraattista Federaatiota vastaan kohdistetut uhat ovat saavuttaneet uuden tason. Tankit ja raskas aseistus odottavat Turkin rajalla, F16 taistelulentokoneet ovat valmiina ja Turkin armeija on valmis pyyhkimään Demokraattisen Federaation maailmankartalta. Invaasion mukana Rojavaan ja Pohjois-Syyriaan saapuu kymmeniä tuhansia islamistiryhmien jäseniä. Tämä tarkoittaa sitä, mitä näemme joka päivä Turkin laittomasti miehittämässä Afrinissa: murhia, raiskauksia, kidutusta ja paikallisen väestön karkoituksia. Uusi sota syöksisi Syyrian ja koko Lähi-Idän uuteen kaaokseen, ja ajaisi satoja tuhansia karkuun Turkin armeijaa sekä sen islamistipalkkasotilaita.

Jos Turkin hallinto ja sen liittolaiset luulevat että heidän tuhoamissuunnitelmansa voisi todella toteutua, he unohtavat vastarinnan jota naisten- ja kansojen puolutusjoukot (YPJ/YPG) sekä Pohjois- ja Itä-Syyrian ihmiset ovat ennen harjoittaneet. Nämä ihmiset, jotka voittivat ISIS:in tuhansien martyyrien ja rohkean vastarinnan ansiosta, tulevat puolustamaan itsehallinnollisia alueitaan Turkin invaasiolta.

Meidän täytyy tehdä osamme ja täyttää velvollisuutemme. Puolustetaan vallankumousta!

Sotilaallinen, taloudellinen ja diplomaattinen yhteistyö Turkin, USA:n NATO:n ja Euroopan maiden välillä täytyy ensin paljastaa ja sen jälkeen hyökätä poliittisesti sitä vastaan. Ei tukea Erdoganille, hänen hallinnolleen ja hänen sodalleen! Ei asekauppaa eikä poliittista tai taloudellista tukea Turkin tuhoavalle politiikalle!

Pystymme yhdessä luomaan voiman Turkin sotasuunnitelmia vastaan, jos demokraattiset liikkeet alkavat ajamaan tätä asiaa kaikkialla missä mahdollista: mediassa, kaduilla, tehtaissa, yrityksissä ja luokkahuoneissa. Meidän täytyy luoda omissa maissamme kestävää poliittista vastarintaa, joka pystyy estämään yhteistyön Turkin kanssa. 

Jos H-hetki saapuu: jalkautukaa kaduille, toimikaa, vallatkaa, häiritkää ja blokatkaa! Näyttäkää kaikille ketkä ovat vastuussa, hallinnon virastoissa ja yritysten päämajoissa, mitä mieltä olette heidän sodastaan! Yhdessä voimme lopettaa Turkin sotasuunnitelmat!

Ei sotaa Pohjois-Syyriaa vastaan! Pohjois-Syyrian vallankumous tulee voittamaan, fasismi tulee tuhoutumaan!

Lisätietoja:
https://internationalistcommune.com/
https://riseup4rojava.org/

Kommentoi

%d bloggaajaa tykkää tästä: