rotvalli.ninja

#FridaysForFuture -mielenosoitus tänään Keskustorilla

Tänään Keskustorilla Raatihuoneen edustalla järjestetään klo 17-20 #FridaysForFuture -mielenosoitus.

Ilmastolakkoilijoita Tampereella maaliskuussa 2019

Mielenosoitus on osa kansainvälistä ilmastonmuutoksen vastaista liikehdintää. Sen taustalla on huoli siitä, että vaikka tieteentekijät ovat pitkälti yksimielisiä siitä, että ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi olisi tehtävä radikaaleja päästövähennyksiä ja nopeasti, jos halutaan estää tuhoisat seuraukset, niin käytännössä toimenpiteet ovat riittämättömiä ja usein lähinnä kosmeettisia.

Ilmastolakkoilijoiden puheita maaliskuussa 2019

Liikkeen alullepanija on ruotsalainen Greta Thurnberg, joka aloitti lakkoilun viime vuonna. Liike on kasvanut nopeasti laajaksi globaaliksi liikkeeksi, johon on otettu osaa yli sadassa maassa ja 2000 paikkakunnalla.

Liikkeen kantavana voimana ovat toimineet pääasiassa kouluikäiset nuoret, jotka ovat ottaneet asian omiin käsiinsä ja lähteneet vaatimaan kunnianhimoisempaa ilmastopolitiikkaa.

Opiskelijoiden ilmastolakko Tampereella huhtikuussa 2019
%d bloggaajaa tykkää tästä: