rotvalli.ninja

Aktiivinen uusnatsi päättämässä Tampereen kaupungin uusnatseja koskevista linjauksista?

Rotvalli.ninja on viimeisen kuukauden aikana uutisoinut useaan otteeseen Pääkirjasto Metson varaustoiminnasta. Eilen myös Aamulehti tarttui tähän aiheeseen.

Nyt saamiemme tietojen perusteella tilanne on paljon huolestuttavampi, kuin miltä se alunperin vaikutti, ja on tärkeää, että asia otetaan julkiseen keskusteluun.

Aikaisemmin Tampereen kaupunki ilmoitti tilojen vuokraamisen uusnatseille olleen “virhe” jota selvitellään.

Tässä vaiheessa kyse oli vielä “virheestä.”

Aamulehdessä uutisoidun haastattelun perusteella, kyseessä ei ollut kuitenkaan virhe, vaan tietoinen valinta ja tiloja oltiin vuokrattu uusnatseille jo edellisenä vuonna.

Tampereen kaupunki sekä Tampereen kirjasto Metso ovat tänään ilmoittaneet twittertileillään, että:

Asiaa ollaan käsittelemässä kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelujen johdon ja lakimiesten toimesta. Tavoitteena on luoda koko kaupunkia koskeva nykyistä selkeämpi ohjeistus tilojen vuokraamista koskevista periaatteista.

Tampereen kaupungin twiitti aiheesta

Sivistys- ja kulttuurilautakunnassa istuu päättävänä jäsenenä uusnatsi, joka itse osallistui kohua aiheuttaneeseen uusnatsien tapaamiseen

Rotvalli.ninjan saamien tietojen mukaan, tämä selvitytystyö on kuitenkin ongelmallinen, sillä Sivistys- ja kulttuurilautakunnassa istuu päättävänä jäsenenä uusnatsi, joka itse osallistui kohua aiheuttaneeseen uusnatsien tapaamiseen.

Kuvakaappaus Tampereen kaupungin Sivistus- ja kulttuurilautakunnan sivuilta

Kyseessä on kertaalleen perussuomalaisista erotettu Terhi Kiemunki. Kiemunki tuli tunnetuksi virpovia muslimilapsia koskevista kommenteistaan, ja hänet myös erotettiin aikoinaan Perussuomaiset-puolueesta. Tämän jälkeen Kiemungin yhteistyö natsien kanssa on lähentynyt nopeaa tahtia, ja nykyään on täysin perusteltua puhua hänestä aktiivisena uusnatsina.

Alla olevassa kuvassa Terhi Kiemunki näkyy osallistujana Metsossa järjestetyssä uusnatsien kokouksessa:

Kuvassa PVL:n jäseniä Tampereen Metso-kirjastossa. Taustavasemmalta oikealla Pirkanmaan ryhmään kuuluvat Jari Mäki, Petri Nordman ja Tapio Rantanen. Kokousta johtaa oikealla Antti Niemi. Kuvassa etualalla vaikuttaa olevan perussuomalaisista erotettu Terhi Kiemunki.

Terhi Kiemungin uusnatsiyhteydet ovat suhteellisen selvät. Hän on osallistunut toistuvasti oikeudessa kielletyn väkivaltaisen uusnatsijärjestö Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen (PVL) tapahtumiin. Hän myös toimii Kansallismielinen liittouma -järjestössä, jossa toimii sekä PVL:n jäseniä, että muuta radikaalioikeistoa.

Terhi Kiemunki Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen mielenosoituksessa Tampereella 21. lokakuuta 2017.
Tehi Kiemunki Turussa 18.8.2018 marssimassa yhdessä PVL:n uusnatsien kanssa mielenosoituspaikalle 188-kukkavirtamielenosoituksen yhteydessä. Hän on kolmas henkilö vasemmasta.
Terhi Kiemunki ja PVL:n aktiivit 18.8.2018 Turussa 188-kukkavirtamielenosoituksen kärjessä. Hän on seppelettä pitävä henkilö, jolla on käsinauha vasemmassa kädessä. Kuvassa äärivasemmalla näkyy Pohjoismaisen vastarintaliikkeen johtohahmo Antti Niemi.

Pääseekö uusnatsi vesittämään Tampereen kaupungin linjauksen koskien tilojen vuokraamista rasisteille ja natseille?

Tampereen kaupunginvaltuusto on aikoinaan laatinut yksiselitteisen linjauksen koskien tilojen vuokraamista rasisteille tai uusnatseille, se kuuluu näin:

Tampereen kaupunki noudattaa kaupunginvaltuustossa yksimielisesti hyväksyttyä linjausta, että kaupungin tiloissa ei sallita rasistista liikehdintää, eikä kaupunki vuokraa tiloja rasistisena tunnetuille järjestöille tai henkilöille, joilla on esimerkiksi äärioikeistolaista taustaa.

Tampereen kaupunginvaltuuston linjaus 2018

Tämän linjauksen perusteella tiloja ei olisi alunperinkään pitänyt vuokrata PVL:n “suomalaisapu”-bulvaanille.

On perin erikoista, että Tampereen kaupunki tiedottaa nyt käsittelevänsä asiaa kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelujen johdon ja lakimiesten kanssa “tavoitteena luoda nykyistä selkeämi ohjeistus tilojen vuokraamista koskevista periaatteista.”

Kaupungin valtuuston linjaus on hyvin selvä. Tiloje ei vuokrata natseille. Olemme rotvalli.ninjan toimituksessa huolissamme, että tämän uuden linjauksen tarkoitus on joko höllentää kaupunginvaltuuston linjausta tai ulottaa se koskemaan muita tahoja, joita alkuperäisessä linjauksessa ei ole mainittu.

Erittäin huolestuttavaa on, että linjauksesta on päättämässä aktiivinen uusnatsi Terhi Kiemunki. Hänet tulisi välittömästi jäävätä itseään koskevasta päätöksenteosta.

Olisi myös tärkeää, ettei asiaa käsitellä suljettujen ovien takana virkamiespäätöksenä, vaan jos päätöksessä on jotain muutettavaa, se käsitellään julkisesti Tampereen kaupunginvaltuuston kokouksessa.

%d bloggaajaa tykkää tästä: