rotvalli.ninja

Miksi kielletty uusnatsijärjestö saa kokoustaa pääkirjasto Metsossa?

Varisverkosto uutisoi tänään, että kielletty uusnatsijärjestö Pohjoismainen vastarintaliike kokousti viime viikon keskiviikkona Pääkirjasto Metsossa. Rotvalli.ninja yritti tavoittaa Metson tilavuokrauksesta vastaavia henkilöitä kommenttia varten siinä onnistumatta.

On mahdollista, ettei Metson henkilökunta ole tunnistanut uusnatsijärjestön “Suomalaisapu” -bulvaania, ja vahinko on päässyt tapahtumaan tästä syystä.

Kaupungin tilojen vuokraaminen uusnatsijärjestölle on Tampereen kaupungin omassa linjauksessa yksiselitteisesti kielletty. Tampereen apulaispormestari Johanna Loukaskorpi on todennut Tampereen linjauksesta, että:

Tampereen kaupunki noudattaa kaupunginvaltuustossa yksimielisesti hyväksyttyä linjausta, että kaupungin tiloissa ei sallita rasistista liikehdintää, eikä kaupunki vuokraa tiloja rasistisena tunnetuille järjestöille tai henkilöille, joilla on esimerkiksi äärioikeistolaista taustaa.

Johanna Loukaskorpi

Tässä tapauksessa erityisen vakavan rikkeestä tekee se, että kyseessä on oikeudenkin kieltämä uusnatsijärjestö.

Kuvassa PVL:n jäseniä Tampereen Metso-kirjastossa. Taustavasemmalta oikealla Pirkanmaan ryhmään kuuluvat Jari Mäki, Petri Nordman ja Tapio Rantanen. Kokousta johtaa oikealla Antti Niemi. Kuvassa etualalla vaikuttaa olevan perussuomalaisista erotettu Terhi Kiemunki.

Tamperelaisille mielenkiintoisena yksityiskohtana mainittakoot, että kokouksesta julkaistun kuvamateriaalin perusteella entinen perussuomalaisten varavaltuutettu Terhi Kiemunki on aktivoitunut natsiliikkeessä. Tämä on huomioinarvoista sikäli, että Kiemunki on olennainen toimija niin kutsutussa “Kansallismielisessä liittoumassa” joka vaikuttaa toimivan eräänlaisena äärioikeistoa ja uusnatseja yhdistävänä liittoumana, jonka piirissä toimii sekä Perussuomaisia että pesunkestäviä uusnatseja.

Kokous on järjestetty Pohjoismaisen vastarintaliikkeen Suomalaisapu yhdistyksen nimissä. On kuitenkin selvää, että niin Suomalaisapu, kuin Tampereella poliisin läsnäollessä esitteitään jakanut Kohti vapautta ovat PVL:n toimintaa. Tämä huomioitiin jo poliisihallituksen tekemässä kieltokanteessa, jossa kirjoitetaan lainataan PVL:n kotisivua seuraavanlaisesti:

“Suomalaista järjestöä johtaa valtuusto, johon kuuluu edustaja kunkin kaupungin aktivistiryhmästä sekä neljä erityistä vastuuhenkilöä: rekrytoinnista ja julkaisutoiminnasta vastaavat Antti Lehto ja Paavo Laitinen, aktivismista ja suomalaisavusta vastaa valtuuston puheenjohtaja Antti Niemi sekä kansainvälisistä suhteista vastaa Otto Rutanen.” 

Varisverkoston uutisessa on huomioitu, että poliisi on jo aloittanut uuden tutkinnan Kohti vapautta -nimellä toimimisesta, mutta jostain syystä kielto-oikeuden haastehakemuksessakin mainittua Suomalaisapu-toimintaa ei ole julkisuudessa olevien tietojen mukaan tutkittu.

Jotta Tampereen kaupunki voi valvoa omaa linjaustaan, olisi tärkeää, että kaupungin kiinteistöjen vuokraamista hallinnoiville tiloille toimitettaisiin ajankohtaiset tiedot äärioikeiston ja uusnatsien järjestöistä ja tunnuksista.

Lähteet: Varisverkosto

%d bloggaajaa tykkää tästä: