rotvalli.ninja

Tampereella ja Helsingissä marssitaan translain uudistuksen puolesta

Maanantaina 27.5. järjestetään kaksi samanaikaista mielenosoitusta translain uudistuksen puolesta Helsingissä ja Tampereella.

Tampereen mielenosoitus kokoontuu klo maanantaina 27.5. klo 17:00 keskustorilla, tosin kannattaa tarkastaa tapahtumpaikka vielä facebook-eventistä ennen tapahtumaa.

Mielenosoituksen järjestäjät kutsuvat kaikki mielenilmaukseen ihmisoikeuksia kunnioittavan translain kokonaisuudistuksen puolesta.

Mielenosoituksen järjestäjät vetoavat, että pelkkä lisääntymiskyvyttömyysvaatimuksen poistaminen laista ei riitä siihen, että laki olisi kokonaisuudessaan ihmisoikeuksiin perustuva ja muiden Pohjoismaiden mukainen!

Keskeisenä kysymyksenä on se, että alle 18-vuotiaiden ihmisoikeudet ovat hallitusoikeudessa rajautumassa translain ulkopuolelle; alle 18-vuotiaat eivät saisi edelleenkään korjata juridista sukupuoltaan, eli eivät siis saisi jatkossakaan mahdollisuutta omaa sukupuoli-identiteettiään vastaavaan merkintään virallisiin henkilöpapereihin. Tämä on ollut erityisesti Keskustan vaatimus.

Mielenosoituskutsussa kirjoitetaankin:

Suomen translaki on uudistettava kokonaisvaltaisesti niin, että itsemääräämisoikeus taataan kaikille, myös alle 18 vuotiaille nuorille. Juridinen ja lääketieteellinen prosessi on erotettava toisistaan. Lääketieteellinen hoito on päivitettävä ICD-11:n mukaiselle tasolle, ja taattava kaikille tarpeen mukaan.

Mielenosoituksen kutsu

Lisätietoja kokonaisvaltaisesta uudistustarpeesta löydät osoitteessa www.translaki2019.fi

Mielenosoituksen järjestäjänä toimii Trasek ry ja mielenilmauksessa mukana ovat myös Seta ry ja Amnesty Internationalin Suomen osasty.

%d bloggaajaa tykkää tästä: