rotvalli.ninja

KYMMENEN MYYTTIÄ ANTIFASISMISTA!

Tampereella nähtiin lauantaina erikoinen episodi, kun uusnatsistisen katupartioliikkeen jäsenet järjestivät ennalta ilmoittamattoman marssin Tampereella, johon paikalliset vastasivat hyvin tamperelaiseen tapaan, eli toivottamalla natsit vittuun Tampereelta. Tapahtuman jälkeen on Tampereella taas kyselty, että mites se antifasismi taas menikään, ja sen kunniaksi rotvalli julkaisee kymmenen myyttiä antifasismista!

1 – Antifasismi ja fasismi ovat vain saman kolikon kääntöpuolia

Väärin.

Tämä on yleinen argumentti, jota äärioikeisto yrittää viljellä, mutta joka ei kestä lähempää tarkastelua. Fasismi pyrkii autoritääriseen pakkovaltaan, jossa ihmisten arvo määritellään näiden ihonvärin, taustan, seksuaalisen suuntautumisen tai uskonnon perusteella. Antifasismi pyrkii estämään tämän.

2 – Antifasismi ei sovi rauhaa rakastaville ihmisille

Väärin.

Fasismi on ideologia, joka käytännössä uhkaa kaikkien ihmisten mahdollistaa elää hyvää ja tasa-arvoista elämää. Kun ihmisten perusoikeudet ovat hyökkäyksen alla ja vaarassa, puolueettomuus ei ole rauhan rakastamista vaan passiivista välinpitämättömyyttä ja fasismin hiljaista hyväksymistä.


3 – Antifasismi pystyvät vain fyysisesti hyvässä kunnossa olevat

Väärin.

Antifasismi ei vaadi mitään fyysisiä erikoistaitoja. Parasta antifasismia syntyy usein silloin, kun valjastat antifasismiin omat taitosi, ne taidot joissa itse olet hyvä ja joiden käyttämisestä nautit. Jos osaat piirtää, kirjoittaa, tehdä kuvankäsittelyä, tykkäät järjestää tapahtumia tai bileitä, tykkäät koodata, tehdä katutaidetta, valokuvata, urheilla tai mitä tahansa, niin lähde siitä liikkeelle ja mieti, miten juuri näitä taitoja voisi hyödyntää antifasistisesti.


4 – Antifasismi on vaarallista

Väärin.

Antifasismi ei ole vaarallista, natsit ovat vaarallisia. On lukemattomia tapoja tehdä antifasismia turvallisesti. Nyrkkisääntönä voi pitää sitä, että turvallista antifasismia on etenkin antifasismin levittäminen niille yhteiskunnan osa-alueille, joille fasistit eivät ole vielä päässeet tunkeutumaan.


5 – Antifasismi on poliittisen äärilaidan toimintaa

Väärin.

Antifasismi on koko yhteiskunnan vastuulla. Jos antifasismista on tullut vain poliittisen äärilaidan toimintaa, tilanne on siinä kohtaa huolestuttava ja sitä suuremmalla syyllä tarvitaan laajaa antifasistista konsensusta. Lisäksi kun tarkastelemme historiaa, täyteen mittaansa kehittyneen fasistisen järjestyksen, kuten Hitlerin natsi-Saksan kukistaminen, vaatii lopulta aivan kaikkien panosta. Fasismi häviää aina lopulta, mutta sen voittaminen on sitä helpompaa ja vaatii vähemmän uhrauksia, mitä aikaisemmassa vaiheessa se omaksutaan koko yhteiskunnan tehtäväksi.


6 – Antifasismi vastustaa sananvapautta

Väärin.

Fasistit ovat kautta aikojen yrittäneet kääntää liberaalit arvot omaksi suojakseen ja muuta yhteiskuntaa vastaan. Myös Hitlerin kannattajat vetosivat aikoinaan sananvapauteen, mutta lopettivat sen heti valtaan päästyään. PVL vetoaa sananvapauteen, mutta heidän julkisessa ohjelmassaan on tavoitteena kaikkien tiedotusvälineiden alistaminen natsien johtaman ennakkosensuurilaitoksen alle. Siksi fasismin vastustaminen on sananvapauden puolustamista, niin kuin se on aina ollut. Natsien vetoaminen sananvapaudeen ei tätä asiaa muuta.


7 – Poliisi on paras antifasisti

Väärin.

Suomen poliisi on tutkimusten mukaan reippaasti muuta väestöä enemmän kallella oikeistolaisiin ajatuksiin. Poliisi on fasismin tukahduttamisen sijaan käyttänyt viime vuosina käsittämättömiä määriä rahaa ja resursseja antifasistisen toiminnan vaikeuttamiseksi sekä fasistien mielenosoitusten turvaamiseksi. On jo pitkään ollut selvää, että poliisi suhtautuu suopeammin natseihin, kuin näiden vastustajiin. Siksi fasismin vastustamista ei voi jättää yksin poliisin tehtäväksi.


8 – Antifasismi antaa vain natseille huomiota ja paras keino olisi jättää natsit huomiotta

Väärin.

Fasistit haluavat mielellään ruokkia tätä ajatusta, koska se antaa heille tilaa toimia. Ilman tätä toimintatilaa natsit eivät koskaan pääse kasvattamaan voimaansa. Fasistit saavat huomiota ilman vastustamistakin ja historia on opettanut, että jos fasismin vastustamista lykkää, fasistit pääsevät kasvamaan esteettä ja luomaan vahvemmat perustat liikkeelleen, ennen kuin heitä aletaan vastustamaan. Hitlerin natsi-Saksan kohdalla tätä ajatusta sovellettiin vielä silloinkin, kun Saksan joukot olivat hyökänneet rajojensa ulkopuolelle.


9 – Rakkaus ja myötätunto ovat paras ase fasismia vastaan

Totta.

Rakkaus ja myötätunto ovat välittämistä ja empatiaa. Jos me todella haluamme olla empaattisia ihmisiä ja välittää muista ihmisistä, meidän on otettava lähtökohdaksi se, että jokainen yksilö on samanarvoinen. Fasistit pyrkivät samanaikaisesti vetoamaan ihmisoikeuksiin omalla kohdallaan, sekä rajoittamaan muiden ihmisoikeuksia. Kun fasistit onnistuvat rajoittamaan yhdenkin ihmisryhmän jakamattomien ihmisoikeuksien ulkopuolelle, se avaa heille mahdollisuuden tehdä tämän seuraavalle ja taas seuraavalle ryhmälle. Se voi olla ensiksi pakolaiset, sitten seksuaalivähemmistöt, sitten maahanmuuttajat, sitten feministit, sitten ammattiyhdistykset jne. Se missä järjestyksessä tämä tapahtuu ei ole niinkään tärkeää. Olennaista on, että tämä ei lopu ennen kuin fasistit ovat onnistuneet tukahduttamaan joka ikisen ryhmän joka ei jaa heidän ihmisvastaista ideologiaansa. Ihmisoikeudet menettävät merkityksensä, elleivät ne ole jakamattomat ja samat kaikille. Siksi niitä pitää puolustaa heti, eikä vasta silloin kun hyökkäys osuu omalle kohdalle, sillä juuri tämän varaan fasistit pelaavat. 


10 – Antifasismia ei tarvita, koska fasisteja tai natseja ei ole enää olemassa

Harmillisesti väärin.

Fasisteja ja natseja on olemassa ja he ovat onnistuneet tasaisesti kasvattamaan voimaansa ja kykenevät jo nyt hiljentämään useita vastustajiaan, pelottelemaan vähemmistöryhmiä, tiedeyhteisöjä, journalisteja ja muita yhteiskunnan osia terrorillaan.

Ainiin, ja kuvassa on tietenkin militantteja antifasisteja vuosimallia 1944.

%d bloggaajaa tykkää tästä: