rotvalli.ninja

Extinction Rebellion Tampere pysäytti Rautatienkadun

Torstaina 11. huhtikuuta Extinction Rebellionin tai suomalaisittain Elokapinan Tampereen ryhmä ilmoitti tiedotteessaan pysäyttäneensä liikenteen Rautatienkadulla.

Extinction Rebellion on Isossa-Britanniassa marraskuussa 2018 alkunsa saanut ympäristöliike, joka rantautui myös nopeasti Suomeen ja muihin Pohjoismaihin. Lisää liikkestä voit lukea tästä eilen julkaistusta Ylen uutisesta.  Alla olevasta tiedotteesta voit lukea enemmän teosta ja sen taustalla olevista syistä.

Ryhmän tiedote:

Elokapinan aktivistit pysäyttivät Rautatiekadun liikenteen tänään torstai-iltapäivänä. Tällä rauhanomaisella mielenilmauksella Elokapina haluaa kutsua Tamperelaiset ilmastokapinaan elämän puolesta.

Yksilön arjen valinnat eivät riitä vaan tarvitaan laajempaa painostusta heitä kohtaan joiden tekoja tarvitaan. Syyllisiä riittämättömään toimintaan ovat maailman päättäjät, yritykset, valtiot, kaupungit sekä muut ihmistä suuremmat ja ympäristöä säälimättä tuhoavat toimijat.

Viimeksi vain muutama päivä sitten saimme lukea kuinka maapallon biodiversiteetin palautuminen esiteollisen ajan tasolle ihmisen toiminnan aiheuttamasta kuudennesta sukupuuttoaallosta kestää useita miljoonia vuosia. Tämä ei ihmiskuntaa auta, mutta olemme vastuussa myös niille miljoonille ja miljardeille muille eläville joita meidän lajimme sortaa.

Tilanne on kestämätön ja siksi pitää kertoa totuus!

Elokapinan toimintatapa on väkivallaton suora toiminta ja kansalaistottelemattomuuden keinot.

Elokapina on kansainvälinen ympäristöliike. Extinction Rebellion -verkosto on lyhyessä ajassa levinnyt ympäri maapalloa ja ottanut kantaa päättäjien kyvyttömydestä sekä luonnon ja eläinkunnan tulevaisuuden puolesta.

Rakkaudella ja raivolla,

Tampereen Elokapinan viestintätiimiläiset

%d bloggaajaa tykkää tästä: